Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?

0
1476

İlk olarak Kuzey Amerika’da yetiştirilmeye başlamış olan yer elması, günümüzde Türkiye ve Avrupa ülkelerinde de yetiştirilmektedir. Avrupa’daki mutfaklarda her ne kadar çok fazla kullanılsa da ülkemizde sebze olarak adını yeni duyurmaya başlamıştır. Yer elması birçok kişi için tatlı, meyve olarak bilinse de aslında bileşikgiller familyasına ait bir sebzedir. Tat ve doku olarak turpu andıran sebze gerek zeytinyağlı gerekse dilimlenmiş ya da salata şeklinde de tüketilebilmektedir. Toprak altında yetiştirilen yer elması, ekildikten sonra yaklaşık 50 hafta içerisinde istenilen büyüklüğe erişmiş olur. Nişasta bulundurmaması, şeker hastalığındaki kişiler için ideal besinlerden bir tanesidir. Ancak bu sebzenin yalnızca bu alanda değil pek çok farklı konuda faydaları bulunuyor.

Yer elması tüketimi cildin güzelleşmesini sağlar. Parlayan cilt hiç olmadığı kadar canlı görünür. Besleyici olmasından ötürü yer elması tüketen kişilerin vücut direnci artmaya başlayacaktır. Kabızlık sorunu olan kişiler, müshil etkisi olmasından dolayı yer elması tüketebilirler. İçerisinde yer alan besin değerlerinden dolayı da kansızlığa iyi gelir. Safra kesesi, pankreas ve böbreklerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Çok fazla öksüren ve öksürüğünü nasıl durdurabileceğini bilemeyen kişiler de yer elması tüketmelidir. Emziren annelerin yaşamış oldukları en büyük sorunların başında, sütlerinin bebeklerine yetmemesi gelmektedir. Ancak yer elmasının düzenli olarak tüketilmeye başlanması ile birlikte anne sütü de artmaya başlayacaktır.

Kilo vermeyi düşünen ancak nasıl yiyecekler tüketmesi gerektiğini bilemeyen kişilerin son dönemlerde tercih ettiği şeylerin başında yer elması geliyor. Tüketilebilecek en iyi ara öğünlerden bir tanesi olan yer elmasının kalorisi oldukça düşüktür. Dolayısıyla acıkmanın kesilmesi adına rahatlıkla kullanılabilir. Romatizma ve mafsal ağrılarının yanı sıra kronikleşen ağrılar için de bu sebze kullanılabilmektedir. Eğer ki vücudun herhangi bir yerinde şişlik meydana geldiyse ve bu şişliğin nasıl geçirilmesi gerektiği bilinmiyorsa, yer elmasından yararlanılabilir. Bunun içinse öncelikli olarak yer elmasının kabukları soyulur. Sonrasında da haşlanarak lapa haline getirilir. Sonrasında da bu lapa şişliklerin üzerine koyulur. Böylece kısa bir süre sonrasında lapa şişliklere iyi gelmeye başlayacaktır.

Önceki İçerikNane – Limon Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?
Sonraki İçerikYüksek Kan Şekerinin Etkileri Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz