Genel olarak bu durum yurtdışıdan gelen bilgisayarlarda yada yabancı bir kullanıcısı var ise kullandığı işletim sistemi genelde farklı dillerde olmaktadır.Tabi akla gelen ilk yöntem Türkçe yapmak için format atmak olabilir.Ama bu durum için format atmadan yani bilgileri ve yüklenen programları kaybetmeden işletim sistemini türkçe yapmak olabilir.
Bu işlem için ilk olarak birkaç inceleme yapmak gerekiyor.İlk olarak kullandığınız işletim sisteminin hangi versiyon ve kaç bitlik olduğunu kontrol etmek olabilir.Bu özellikleri görmek için ise bilgisayarım ikonuna sağ tıklayıp özellikler bölümüne gelmek olabilir.Bu ayalara ait birkaç resim ile anlatmaya çalışalım.
Yukarıda gördüğünüz gibi hangi windows sürümünün kullanıldığını görmektesiniz.Yüklemek istediğiniz dil paketinin sürümübüde buna göre seçmelisinizi ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi işletim sisteminin kaç bitlik olduğunu seçmelisiniz.
Bu bilgileri öğrendikten sonra ise size uygun olan dil paketini microsoft sitesinden indirmeiniz gerekiyor.Dil paketlerini indirmek için buradan indirebilirsiniz.Bu indirme işleminden sonra ise ufak bir programda daha indirmeniz gerekmektedir.Bu programın ismi ise Vistalizator programıdır.Bu program dil paketi yükleme işlemi için size yardımcı olacaktır.
Daha sonra indirdiğiniz dil paketi ve program ile kurma işlemi başlayabilirsiniz.Bu işlem için ilk olarak Vistalizator programını açınız.Daha sonra ise indirdiğiniz dil paketini açtığınız program ile seçme işlemi yapınız.
Bu seçme işleminden sonra iseyeni dil paketi kurma işlemi 15-25 dakika arasında sürmektedir.Bu işlem sonunda bilgisayarınızı yeniden başlatınız ve işletim sisteminizin hangi dili kurduysanız onu olduğunu göreceksiniz.