Türkiyenin Bulunan Kayak Merkezleri

0
1496

Türkiyenin KAR turizmi merkezleri

Kayak Merkezlerimiz Mevcut Yatak Kapasitesi Mekanik Tesis Adedi

Ağrı – Bubi Dağı 40 Yatak kapasiteli 1teleski
Ankara – Elmadağ 0 Yatak kapasiteli 1 teleski
Antalya – Saklıkent 14 Yatak kapasiteli 2 teleski
Bingöl -Yolaçtı 50 Yatak Kapasiteli 1 teleski
Bitlis – Merkez 40 Yatak kapasiteli 1 teleski
Bolu – Esentepe 155 Yatak kapasiteli 6 adet teleski, 2 adet telesiej
Bolu – Kartalkaya 1810 Yatak kapasiteli 9 lift
Bursa – Uludağ 2574 Yatak kapasiteli 7 teleski, 8 telesiej, 1ceblecar
Elezığ – Hazarbaba 0 Yatak kapasiteli 1 telesiej
Erzincan – Bolkar 85 Yatak kapasiteli 1 teleski
Erzurum – Palandöken 1450 Yatak kapasiteli 5 teleski, 2 telesiej
Gümüşhane – Zigana 40 Yatak kapasiteli 1 teleski, 1 babylift
Isparta – Davraz 300 Yatak kapasiteli 1 telesiej
İzmir – Ödemiş – Bozdağ 0 Yatak kapasiteli 3 telesiej
İzmit – Kartepe 800 Yatak kapasiteli 1 teleski, 3 telesiej
Kars – Cıbıltepe 482 Yatak kapasiteli 2 telesiej
Kastamonu – Ilgaz 450 Yatak kapasiteli 1 teleski, 1telesiej
Kayseri – Erciyes 1147 Yatak kapasiteli 4 telesiej, 2 teleski

TÜRKiYE KAYAK MERKEZLERi

Uludağ:
2485m. Istanbul’dan ortalama 4 saat süren yolculukla varılabilen Uludağ, Istanbul’a 220, Bursa’ya 30 km uzaklıkta bulunuyor. Kamu niteliğinde ve özel sektöre ait toplamda 25 otel var. Zengin lift ve pist ağına sahip. Birbirine yakın 2 farklı bölgeden oluşuyor. 2006 kış sezonuyla ağırlık verilen 2. bölgede yeni tesis yatırımları göze çarpıyor. 1. Bölge yoğunluğa rağmen çekiciliğini koruyor. Beceren Otel’in önündeki pistler diğerlerinden daha yoğun. Kayak ve Snowboarda yeni başlayanlar için bu pist en uygunu. ilerledikten sonra Cennet pisti, Osman Yüce, Cehennem, Tutyeli, İtalyan, Garan, Kuşaklıkaya veya Cennetkaya’ya çıkılabilir. Pistlerin en uzunu iki bin metre ile Tutyeli. Farklı ski-pass uygulamalarının olduğu Uludağ’da kalacağınız otelin hangi liftleri ücretsiz veya indirimli verdiğini önceden öğrenmenizi tavsiye ederiz. Kayak ve Snowboard için bütün ekipmanları kiralayabileceğiniz ve ders alabileceğiniz kayak odaları mevcut.

Kartalkaya:
2375m. Köroğlu Milli Parkı içinde yer al kayak merkezi, Bolu’ya 40, Istanbul’a 275, Ankara’ya 220 km uzaklıktadır. Her düzeydeki kayakçılara uygun olan ve merkezinde bulunan on üç pistin en uzunu bin dört yüz metre. Yeni başlayanlar için baby liftlerin de bulunduğu bölgede ortalama kar kalınlığı 2m. Bölgede konaklamak için 3 otel bulunuyor. Dorukkaya otelin kendi pistleri daha çok snowboardcuları çekerken, Grand Kartal ve Kartal otel pistleri ise kayakçılar tarafından tercih edilse de, birkaç pisti snowboard için gerçekten kusursuz denebilecek kadar iyi. Bunların başında Köroğlu liftinin etrafındaki iki pist ve Cafenin önündeki büyük lift’in etrafındaki siyah pistler. Snowboard’a yeni başlayanlar için Resuldede pisti öneriliyor. Ilerledikçe Kazankaya, Nazlı, Narin gibi pistlere geçilebilir. Eğer iyi bir boardcuyum diyorsanız Dorukkaya Otel pistlerinden Nazlı’nın hemen yanında 2006 kış sezonunda açılan Snow Park tam size göre. Kayak ve Snowboard ekipmanlarını, her otelin içinde bulunan kayak odalarından kiralayabilirsiniz. Snowboard dersi almak isterseniz Timo Snowboard School’u tercih edebilir, iletişim formunu doldurarak rezervasyon yaptırıp indirimden faydalanabilirsiniz.

Palandöken:
3185 m. zirveye sahip Palandöken, Dedeman Kayak Evi’nin hizmete girmesiyle kayak dünyasında yerini aldı. Erzurum şehir merkezine sadece 10km uzaklıkta olan kayak merkezi kış sezonunun sert ve uzun geçmesinden dolayı yılın yedi ayı karlarla kaplı. 5 yıldızlı bir otelin yanı sıra 4 yıldızlı iki otel ve misafirhanelerin olmasına rağmen yabancı turistlerin, özellikle Rus ve Iran’lıların yoğun talebi yüzünden otellerde fiyatlar yüksek yer bulmak oldukça güç. Birçok kişiye göre Türkiye’nin en iyi pistlerinin yeraldığı bölge her seviyeye hitap ediyor. Snowboardcular için sayısız off-pist seçeneği var, ancak geçtiğimiz yıllardaki çığ kazalarından sonra Jandarma ve diğer görevlilerin önerileri doğrultusunda hareket etmekte fayda var. Her çeşit liftin görülebileceği bölgede en uzun liftler iki istasyonlu 4 kişilik gondol ve Beden Terbiyesine ait bugün kullanılmayan tek kişilik telsiyej. Sezonda havanın “-20” derece olduğu düşünülürse gondolun ne kadar önemli olduğu anlaşılabiliyor. Malzeme kiralamak için çeşitli kayak odaları bulabileceğiniz gibi otellerin bünyesinde küçük kayak odaları da mevcut. Toplam 20 pistten en zoru Ejder Pisti, (FIS – Uluslararası Kayak Federasyonu’ndan onaylı) Erzurum’a gitmişken Çağ Kebabı yemeden gelmeyin.

Erciyes:
3916m. Kayseri şehir merkezine 20km, Kapadokya’ya 60 km uzaklıkta bulunan toz karıyla ünlü Kayak merkezi 50 yıldan fazladır kayakseverlerin uğrak yeri. Çok geniş pistler ve hızlı liftler sayesinde hangi seviyeden olursanız olun, kalabalıktan etkilenmeden rahatça kaymak mümkün. Hız ayarlı iki telsiyej, üç teleski ve 3 baby lift mevcut. Daha çok ve uzun kayabilmeniz için iki istasyondan oluşan 1150m ve 1600m uzunluklarındaki 4’lü chair liftleri kullanmanızı tavsiye ederiz.Hemen hemen tüm liftlerin bitiş noktası olan ilk istasyon daha çok yeni başlayanlar için idealken, ikinci istasyon iyi kayanlar için tercih edilebilir. Hava durumuna bağlı olarak gece aydınlatılan pistlerde kaymanızı da tavsiye ederiz. ELT üyelerine Kayak ve snowboard ekipmanlarını indirimli kiralama ve uygun fiyatlara ders alma imkanı sağlanmaktadır. İletişim formu ile rez. yapabilirsiniz.
Bölgede mutlaka yapılması gerekenler; Telsiyej ile çıkarken kulağınızda en sevdiğiniz şarkı ile eski bir volkan olan Erciyes dağının ihtişamını izleyin, genelde kimsenin bilmediği “Safari” rotasından mutlaka arkadaşınızla kayın, en az 3 kişi toplanıp zirveye doğru yürüyün, yorulduğunuzda boardunuzla dağın sırtından aşağı kadar hiç durmadan kayın, Zümrüt Cafe’de sucuk ekmek, şehir merkezinde bulunan Ananın Yeri’nde el yapımı özel mantı yeyin, en az bir akşam Hilton’un roofunda birşeyler içerken Kayseri’yi gece, mümkünse kar yağarken izleyin,

Sarıkamış:
2800m. Kars’a 60 km uzaklıkta bulunan Sarıkamış, Kars havaalanına 45 dk, Erzurum havaalanına 3 saat mesafededir. Benzeri sadece Alplerde bulunan kristal kar yapısı, kayak/snowboard sporu için oldukça elverişlidir. Boardcuların çıkabileceği en yüksek noktası 2700 m yüksekliğindeki Cıbıltepe’de, tüm boarderlar için uygun zorluk derecelerinde 5 pistin bulunduğu 2 istasyon yer alıyor. İlk etabı yumuşak eğimli olduğundan snowboard’a yeni başlayanlar için uygun. İkinci etap ise ileri derecede snowboard yapanlar için önerilebilir. Doğa, pistleri ile Türkiye’nin en iyi kayak merkezi ve en büyük kayak tesisi olarak kabul edilen Sarıkamış’da ki 4’lü chair liftlerin son derece hızlı olmasından dolayı kayak keyfi kesintisiz yaşanıyor. Dünya’da eşine sadece Kanada’da rastlanabilecek bir doğa içinde; Sarıçam ağaçları altındaki vadide ister kuş sesleriyle, ister “Linkin Park” dinleyerek off-pist kaymanın size çok büyük bir haz vereceğine hatta hayatınızda edinebileceğiniz en güzel deneyimlerden biri olacağına eminiz. 2 otelin bulunduğu Kayak merkezinde malzeme kiralamak ve ders almak için kayak odaları mevcut. Kayarken görebileceğiniz misafirperver halkı daha çok kayak ile ilgilense de Snowboard dersi almak mümkün.

Ilgaz:
2600m. Ilgaz şehir merkezine 25, Kastamonu’ya 40, Ankara’ya 200, Istanbul’a 475 km mesafede bulunan Ilgaz Kayak Merkezi, köknar ve sarıçam ağaçlarından oluşmuş bir ormanın içinde yer alır. 700m uzunluğundaki telesiyejin yanısıra 900m uzunluğunda birde teleski bulunuyor. Pistleri özellikle snowboard’a yeni başlayacaklar ve orta seviyedekiler için uygun. Orta eğimli bir pisti var. Gece aydınlatılan pisterde kaymanın zevki bambaşka. Çeşitli misafirhanelerin ve üç otelin bulunduğu bölgede aynı zamanda av, trekking, safari gibi çeşitli faaliyetler de yapılıyor.

Davras:
2635m. Isparta şehir merkezi 26, Süleyman Demirel Havaalanı 58, Antalya 154, İzmir 380, Ankara’ya 420, Istanbul’a 600 km mesafede bulunan Davraz Kayak Merkezi, ağaçsız yapısıyla dikkat çekmektedir. 2 adet 300m.lik baby lift dışında 1210m uzunluğunda Telesiyej ve 624m uzunluğunda teleski ile 2100m. yüksekliğe çıkılabiliyor. Toplam pist uzunluğu 5 km. olan Davraz Istanbul’dan trenle 14, otobüsle yaklaşık 10 saat, Ankara’dan otobüsle 7 saat sürüyor.
Saklıkent: 2750m. Antalya şehir merkezine 45km (1 saat) uzaklıktadır. Türkiye’nin güneyinde olması nedeniyle aynı gün içinde iki farklı mevsimin yaşanabileceği tek yerdir. Kış sezonu kısa sürse de kayak keyfini yaşamak için değişik bir alternatif olabilir. 2000m irtifada bulunan Saklıbel (745m) ve Bakırlı (800m) teleskilerini kullanarak toplam 3 km lik pistlerde kaymak mümkün.

Elmadağ:
1850m. Şehir merkezine 20 km. mesafede olan tesise üniversite araçları ile de ulaşmak mümkün. Kayak sezonu Ocak ve Mart aylarıyla sınırlı olan tesis, sezon dışında da hizmet verebilmektedir. Elmadağ’ın kuzey yamaçlarında, 1850 ile 1500 m. yükseklikler arasında olan bölge ağaçsızdır ve alpin çayırlarla kaplıdır. Kar kalınlığı 30 ile 60 cm. arasında değişmektedir. Kayak alanının uzunluğu 900 m, genişliği ise 200-250 m. arasındadır. 720 kişi/saat kapasiteli 548 m. uzunluğundaki teleski kayak severlerin hizmetindedir. Bölgede konaklamak isteyenler için kapalı yüzme havuzlu, saunalı bir tesis bulunmaktadır.

Bolkar :
Erzincan’a 40 km. mesafede, Bolkar dağlarında kurulu. Kayak merkezinde 1050 metre uzunluğunda, 1200 kişilik bir teleski tesisi ile, 300 metre uzunluğunda baby-lift tesisi ve bir de kayak evi bulunuyor. Pist uzunluğu 1100 metre ve orta-zor düzeyde. Kayak mevsimi Aralık-Nisan arasında. Kar kalınlığı 60-100 cm. Ulaşım yolcu otobüsü veya özel vasıta ile sağlanıyor. Kayak merkezlerinde gündüzler spor yaparak ve kış güneşinden faydalanarak geçiyor. Geceler için azda olsa turistik tesislerde özel eğlenceler düzenleniyor.

Bitlis :
Kayak merkezi Bitlis şehir merkezinin içinde yer alıyor. Bir kayak evi ile bir teleski tesisi bulunuyor. Tesisin uzunluğu 725 metre, kapasitesi ise 710 kişidir. 1000 metre uzunluğunda orta ve zor pist yer alıyor. Kayak mevsimi Aralık-Nisan ayları arasında ve kar kalınlığı 1-2 metre.
Yolaçtı (Kurucadağ) : Bingöl şehir merkezine 25 km. mesafede, ana yol güzergahında. 925 metre uzunluğunda 499 kişilik bir teleski mevcut. Merkezde bir de kayak evi bulunuyor. Pist uzunluğu 1000 metre acemi ve ileri düzey kayakçılar için. Alt istasyon bin 650, üst istasyon bin 890 metre. Ulaşım otobüs ve özel araçlarla sağlanıyor.

Zigana :
Zigana kayak merkezi Trabzon’a 60 km, Gümüşhane’ye 40 km uzaklıkta. Kayak merkezinde 1 adet teleski, bir adet baby-lift tesisi ile kayak evi bulunuyor. Tesis 661 metre uzunluğunda, 843 kişilik. Kayak mevsimi Aralık-Nisan arasında. Kar kalınlığı 100-150 cm. Ulaşım özel vasıta veya yolcu otobüsleri ile sağlanıyor.

Bubi Dağı :
Ağrı şehir merkezine 18 km. uzaklıkta. Bin 227 metre uzunluğunda, 600 kişilik bir teleski, 1 adet alt istasyon binası içinde oturma salonu bulunuyor. Kayak mevsiminde kar kalınlığı 1-2 metreyi buluyor. Orta ve zor pistlere sahip merkezde kayak mevsimi Aralık-Nisan ayları arasında.
Bubi Dağı,Zigana ,Bitlis ,Bolkar ,Elmadağ,Davras,Ilgaz,Sarıkamış,Erciyes,Palandöken,Kartalkaya,Uludağ,Türkiyenin, Bulunan ,Kayak ,Merkezleri,otel,ücret,kaç para,
Kaynak
http://www.gezikolik.com/Kayak_Turizmi/Genel_Bilgiler/Turkiyenin_Kayak_Merkezleri/e_4018.aspx

Önceki İçerikKış Turizmi Nerelerde Yapılır?
Sonraki İçerikİphone Voice Control Nasıl Kapatılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz