Şişmanlığın 14 nedeni

0
1010

1. Kredi Kartları

Visa’nın, 100.000 yemek restoranında yaptığı araştırmaya göre; kredi kartıyla yemek alan insanlar, nakit parayla yemek alanlara göre yüzde otuz oranında daha çok para harcıyor. Bu da ortalama bir kadın için bir yılda ekstradan 17,160 kalori demek.

2. Televizyon seyretmek

Televizyon karşısında 2 saat geçirenler, yarım saat geçirenlerden daha fazla şişmanlığa meyilli. Televizyon seyrederken hareketsiz kalıyoruz ve kalp atışımız, kan basıncımız ve metabolizmamız yavaşlıyor. Bu da daha az kalori yakmamıza neden oluyor.

3. Hızlı yemek yemek

Beynimiz tokluk hissini yemek yemeye başlamamızdan 15-20 dk sonra yaşıyor. Hızlı yemek yediğimiz takdirde, tokluk hissedene kadar çok fazla kalori alıyoruz. Bu da yüksek kan basıncı, obezite ve yüksek kolesterole neden oluyor.

4. Çalışırken atıştırmak

Bilgisayar başındayken, araba kullanırken, televizyon seyrederken ya da alışveriş yaparken atıştırıyorsanız, kilo alma riskiniz fazla. Çünkü bu tür atıştırma alışkanlık yapıyor.

5. Sık fast food tüketimi

Günümüzde stres ve hızlı yaşam tarzı bizi sağlıklı yiyecekler yerine fast food’u tercih etmeye sürüklüyor. Fast foodlardaki yüksek yağ oranıysa obezitenin önemli nedenlerinden

6. Duygularla başa çıkabilmek için yemek

Açlık hissetmediğimiz halde, moralimiz bozuk olduğu, kendimizi yalnız hissettiğimiz ya da sinirli olduğumuz zamanlarda haddinden fazla yemek yeriz genellikle. Kaç kere kendinizi sinirli bir şekilde mutfakta aç olmadığınız halde atıştırırken buldunuz?

7. Egzersize vakit ayırmamak

Hayat koşuşturmacası içinde egzersiz günlük programınıza dahil olmayabilir. Televizyon karşısında uyuyakalmaktan egzersiz yapmaya vakit kalmıyor malesef!

8. Arkadaşlarınız sizi şişmanlatabilir!

Kilo alıyorsanız, kimlerle vakit geçirdiğinize bir bakmanızda fayda var. Obezite bulaşıcı olabilir!

9. Uyku Azlığı

Uyku eksikliği, “ghrelin” (iştah açıcı bir hormon) salgılamayı sağlayarak obezite riskinizi arttırabilir.

10. Yağ ve Kalorilerin Farkında Olmamak

Çoğu insan, yedikleri şeylerdeki yağ ve kalori değerlerinin farkında değil. Bu, sağlıksız beslenmeye ve de gereken kalori miktarından neredeyse iki katını almaya sebep oluyor.

11. Kaçırılan Öğünler

Araştırmalara göre, kahvaltı eden insanların aşırı kilolu olma riski diğerlerine göre daha düşük.

12. Rahatsız Kıyafetler

Araştırmalara göre, rahat kıyafetler, fiziksel aktivite oranını arttırıyor. Kot giyilen günlerde, insanlar fazla adım atarak ortalama 25 kalori fazla yakıyor. Her gün kot giymekse, yılda 6,250 kalori yakımına sebep oluyor.

13. Tartıları Görmezden Gelmek

Minessota Üniversitesi’ndeki yeni bir araştırmaya göre, kilolarını her gün kontrol edenler, kilo verme konsunda daha başarılı.

14. Sıkıntı

İngiltere’deki bir araştırmaya göre, insanlar sıkıntılıyken daha çok yemek yiyor.

Önceki İçerikTer kokusuna kesin çözüm
Sonraki İçerikYemekten sonra yapılmaması gereken 7 şey
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz