Siroz Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

0
2059

Siroz Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
Hastalık listelerinde ilk 10’a girebilen ve geri dönüşü olmayan zor hastalıklardan biri olan Siroz, neyden kaynaklanır? En büyük belirtileri ve nedenleri nelerdir? Nasıl uzak durabiliriz?Vücudunuzda son zamanlarda gözle görülür ve normal olmayan büyümeler ve şişliklerle karşılaştıysanız, kolayca kanama ya da morarma gibi olaylar ile karşılaşıyorsanız, halsizlik, iştah kaybı ve sonucunda kilo kaybı gibi belirtilerden şüpheleniyorsanız umarım siroz olmamışsınızdır. Ama aklınızda bulunsun gelelim haberin detaylarına.

Karaciğer vücudumuzda bir kimyasal dönüşüm atölyesi gibi bir görevi üstlenmektedir. Şeker, yağ, proteinlerin dönüştürülmesi gibi işlemleri yerine getirmektedir. Bu bakımdan önemli olan karaciğeri de en başta vuran nedenlerden biri ise fazla tüketilen alkol miktarıdır. Hayatı boyunca neredeyse her gün ve yüksek miktarda tüketilen alkol, doğrudan karaciğere zarar vermektedir. Alkolün fazla tüketildiği durumlarda hepatit türü bazı hastalıklar ile birlikte karaciğerinizde de bir yüklenme meydana gelir. Zamanla bu yüklenme sonucu karaciğerinizdeki yapı yavaş yavaş bozuluma uğrar. Son derece işe yarayan hücreler teker teker ölür ve parçalanmalara sebep olur. Karaciğer de kendi içirişindeki direncini yitirdiğinde hastalıklara kolay teslim olacağı için de özellikle alkol ile gelecek olan siroz hastalığına çabuk kapılması son derece olası bir sonucu olur.

Uzmanlara göre günlük alınan 60 gr üzerindeki alkol miktarı erkeklere göre siroz hastalığına davetiye çıkartacak bir miktardır. Bu durum kadınlarda ise 20 gr olarak belirlenmiştir. Sirozun başta da belirttiğimiz üzere bazı belirtileri vardır. Ancak her zaman dikkat edilmelidir. Bunun için ise alkol tüketimi bırakılmalı ya da ciddi ölçüde azaltılmalıdır. Vitamin alımı vücut için olmazsa olmazdır. Dengeli beslenme ya da vitamin hapları ile bu denge korunmalıdır.  Yüksek tansiyona karşı dikkat edilmeli ve doktor tavsiyeli ilaçların yakınlarda bulundurulması gereklidir.

Önceki İçerikAnkara Telefon Kodu Nedir
Sonraki İçerikNükleer Santraller Nasıl Çalışır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz