Prefabrik Ev İçin Gerekli İzinler

0
1273

Prefabrik Ev İçin Gerekli İzinler – Prefabrik Ev Nedir?
Yapacağınız herhangi bir ev inşası için büyük temeller gerektirmeyen, uluslararası standartlara uygun olacak şekilde üretimi gerçekleştirilen ve kendine has özel yapılandırılabilir ısı ve ses yalıtımına sahip olan evlere, prefabrik ev denilmektedir. Prefabrik evlerin ilk olarak hangi amaçla ya da düşünceyle ortaya çıktığı tam olarak bilinmemesi ile birlikte sadece 1600’lü yılların Amerika’sında ortaya çıktığı bilinmektedir. 1976 yıllarında ise HUD kod adıyla daha çok bilinen U.S. Konut ve Kentsel Gelişim Departmanı, prefabrik evlerin kurulma ve oluşturulma koşulları olarak elektrik, ısıtma, su tesisatları ve tasarım özelliklerine bağlı standartları getirdiği bilinmektedir. Prefabrik ev daha çok yerleşik yaşam dışındaki alanlara kurulan geçici yazlık statüsündeki yapılar olarak biliniyor günümüzde. Bir tarla başına ya da yazlığınızı süsleyecek ufak boyutlarda ya da büyük boyutlarda ve eskilerin kulübesi olacak şekilde tanımını yapabileceğimiz yapılardır. Bu yapıların tahmin edildiği üzere kullanımı kolay ve basit olması insanların en çok tercih edebilecekleri konular arasında yer alır. Bunun yanı sıra yapıların olabildiğince basit olmasının yanı sıra insan ekonomisine zıt düşmeyen fiyatlarıyla ve kolay kullanımda işinize yarayabilecek tesisatların döşenmesinde ve üstelik herhangi bir şekilde doğaya zarar vermeyecek olması en büyük avantajlarından biridir.

Prefabrik Evlerin Özellikleri

  • Yapıyı kuracağınız alan üzerinde özel bir temel atmak zorunda kalmazsınız. Bunun için sadece basit grobeton yeterli olacaktır.
  • Yapının oluşması için vaktinizden çalmazsınız. Çok kısa zamanda oldukça hızlı ve çabuk yapılabilir.
  • Çevreye herhangi bir zarar vermezsiniz. Tahribat yapılmadan kolaylıkla montajı yapılabilir.
  • Yapı sonuç olarak montajdan oluştuğu için istenilen zamanda sökülüp başka yere taşınabilir.
  • En önemli ve güzel özelliği ise her türlü yerleşim ve kullanım isteğine göre değişiklikler yapılabilir. Kendinize has tasarımlarınız ile şekillendirebilirsiniz. Ve istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

Prefabrik Ev Yapım Aşamaları

Prefabrik evin zeminini hazırlamak için U Profil Montajı yapılır. Ardından Prefabrik evin uygun bir şekilde hazırlanan alanın üzerine sabitlenmesi yapılır. Evi oluşturacak dış yapı olan duvar panelleri, pencere kasaları ve pencerelerin montaj işlemleri gerçekleştirilir. Dış yapı bakımından son olarak çatı ve çatı baş makasları montajları yapılır. Çatı kaplaması ile Aşık montajı, Veranda yapımı hazırlanır. Yapıya elektrik tesisatı çekilir, dere ve inişlerin montajı yapılır.

Prefabrik Ev İçin Gerekli İzinler

Prefabrik evlerin, diğer evlerden farklı olmayacak şekilde yapım öncesi ve sırasında gerekli işlemlere tabi tutulmaktadır. Bu işlemler içerisinde belediyeden alınacak ruhsat, izin, arsanın ev yapımına uygun olup olmadığı, altyapı çözümü gibi aşamalardan geçecektir.

Öncelikle bir imar izninin alınması gerekiyor. Bunun için belediye ya da il özel idaresine dilekçe verilerek müracaat edilir. Dilekçeye mimari proje, statik proje, tapu, resim he hesaplamaları, elektrik ve tesisat projeleri, röperli veya yoksa ebatlı krokinin eklenmesi gerekecektir.

İnsanların bu yapıları, konut, iş yeri ya da tarım ve hayvancılık tesisi olarak ve yahut bunların müştemilatı olacak şekilde kullanılması düşünülen yapının, taşıyıcı eleman ya da sistemlerinin kurulması düşünülen alan da dikkate alınarak uygun olup olmadığı, kurulması düşünülen tesisatların teknik ve bilimsel açıdan kurallara uygunluğu, proje ve montajında imal ediliş uygunluğu ve planın içeriğinin mevzuata uygunluğu kontrol edilmelidir.

Prefabrik Ev İçin Gerekli Belgeler

  • Prefabrik Evin Yapılacağı Yerin Tapusu
  • İmar Durumuna Dair Belge
  • Harita Planının Örneği
  • Prefabrik Evin Projesi (Yapılması düşünülen eve ait bütün bilgilerin bulunduğu proje)
  • Eğer Bahsedilen Arsa Hisseli İse Diğer Hissedarlardan da Alınan Muafakatname
  • Yapıya Ait Olan Elektrik, Su Tesisatı Gibi Diğer Bilgiler.

Prefabrik Ev Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Prefabrik evlerin gerek yapı malzemelerinin kalitesine göre gerekse doğal yollardan aşınması itibari ile 30 ila 70 yıl arasında bir kullanım ömrü bulunmaktadır ortalama olarak. Prefabrik evlerin her şeyden öte kullanım kolaylığı olması insanlar arasında en çok tercih edilme sebeplerinin başında yer almaktadır. Sadece bir arsa, bağ ya da bahçeye yapılması olarak düşünmekten çok bir ofis olarak kullanmayı tercih edenler de mevcuttur. Hayatınıza renk verebilecek şekilde diğer yapılara nazaran iç ve dış tasarımın daha kolay değiştirilebilir olması insanları cezbettiren daha farklı bir sonuçtur. Son olarak ta her şeyden öte doğaya karşı herhangi bir zararda bulunulmamasının yanı sıra oldukça ucuz ve ekonomik durumu zorlaştırmayan yapılardır.

Önceki İçerikSuper AMOLED Nedir
Sonraki İçerikArçelik Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz