Olmazsa olmaz WordPress eklentileri

0
1169

WordPress, dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir, açık kaynaklı ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani bloglamaya başlayabilirsiniz.Yani eğer kendinize bir site kurmak istiyorsanız hiç bilmeseniz bile WordPress sisteminden başlayabilir ve kolayca bir site sahibi olabilirsiniz.Peki siteyi kurdunuz ve daha sonra neler yapmalısınız.Yani wordpress üzerinde yapılacak ayarlar ne ile yapılabilir.Bu işlemleri wordpress eklentileri ile yapabilirsiniz.Yani doğru eklentiler ile sitenizi doğru bir şekilde yönetebilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

WordPress eklentiler ftp dizinde plugins klasörü içerisine kurmalısınız.Tabi ilk olarak wordpress.org/extend/plugins indirmelisiniz.Bu adres üzerinde sayısız eklenti sahibi olabilirsiniz.Yani eklentiler açık kaynak kodlu olduğu için ücretsiz bir şekilde indirmeye başlayabilirsiniz.İşe yeni başlayanlar aynı işi yapan eklentilerin arasında seçim yapmakta zorlanabiliyor.Bizde sizler için kullanmanız gereken bazı eklentiler seçtik.

1-Google Analytics for WordPress
Bu eklenti sayesinden Google üzerinden gelen ziyaretçileri detaylı bir şekilde inceleyebilir ve sitenize gelen günlük,haftalık,aylık hatta yıllık ziyaret edenleri görebilirsiniz.Yapmanız gereken tek şey yönetici panelinde Analytics bölümüne gitmek ve Analytics Accout ID’nizi girmek. Bu kodu edinmek içinse www.google.com/analytics adresinde herhangi bir Google hesabınızla oturum açmalı ya da kayıt olmalısınız.

2-SocioFluid
Yazılarınızın ziyaretçileriniz tarafından Digg, Reddit gibi sosyal imleme sitelerinde ve ayrıca Facebook, Twitter, FriendFeed gibi sosyal ağlarda paylaşılmasını sağlayan kullanışlı düğmeler, ziyaretçi sayınızı artırabilir.

Blog’unuza bu tür düğmeleri kolayca eklemenizi sağlayan SocioFluid, bazı özellikleriyle birçok benzer WordPress eklentisi arasında öne çıkıyor. Eklentiyi kurup aktif hale getirdiğinizde, yazılarınızın bitiminde üzerine fareyle gelindiğinde büyüyen simgeler yerlerini alıyor.

3-Dean’s Permalinks Migration
Blogunuzu yazmaya başladınız ve farklı ayarlar yapmak isteyebilirsiniz.Kısa süre sonra URL link yapısını değiştirmek isteyebilirsiniz.Bu işlem için ise Permalinks Migration eklentisi ile URL yapısını değiştirebilir ve sitenize daha çok ziyaretçi çekebilirsiniz.

Önceki İçerikInstagram Profilime Kim Bakmış ?
Sonraki İçerikOnline Virüs Tarama Siteleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz