Windows işletim sistemine sahip bir bilgisyardan Mac Os bir bilgisyara geçerseniz bazı sorunlar yada windowsta çalışıpta macde çalışmayan tuşları özellikler ile karşılaşabilirsiniz.Yani bu iki işletim sistemi birbirinden farklı özelliklere sahip işletim sistemleridir.Şimdi anlatacağmız durum ise ekran görüntüsü almak yada ekranda bir görüntünün resmini çekmek olacak..Windows 7 ‘den önceki sistemlerde PrintScreen tuşu kullanılıyordu.Şimdi ise windows sistemlerde ekran alıntısı aracı ile işlem yapılmaktadır yada yardımcı programlar ile ekran görüntüsü alınmaktadır.
Mac işletim sistemlerinde işler biraz daha ayrıntılı ve daha güzel diyebiliriz.Çünkü ekran görüntüsü almak için birçok yöntem var.
1-Command-Shift-3 : bu kısayolla denklanşör sesi duyarsınız ve o andaki ekranın tamamının görüntüsünü almış olursunuz.Windowsda olmadığı için biraz garip gelebilir ama aldığımız ekran görüntüsünü mac bizim için masaüstüne kayıt etmiş olacaktır.
2-Command-Shift-4 : Bu işlem ile istediğimiz bir bölümün ekran görüntüsünü almış olacağız.Artık şeklinde bir işarete dönüşecektir ve istediğimizi bölümünden görüntüsünü alabiliriz.
3-Klavyeden space tuşuna basarak imlecimizin bir fotoğraf makinesine dönüşmesini sağlayabiliriz ve tekrar ekran görüntüsü alabiliriz.İstediğimizi pencerenin üzerine taşıyarak o andaki görüntüyü alabilirsiniz.