Yurtdışından daha önceden istediğimiz gibi telefon getirebiliyor ve küçük bir ücretle kayıt yaptırabiliyorduk.Daha sonra ise bu işlem biraz değişti ve devlet üzerinden yapılmaya başlandı.Yani kayıt için belirli evraklar ve kayıt ücreti altında ücretler alınmaya başlandı.Daha sonra ise kayıt işlemi için Gsm abone merkezleri yapmaya başladı ve şimdi de sadece E-Devlet üzerinden telefon kaydı yapılmaya başlandı.Bizde sizler için gerekli olan durumları açılyacağız ve pasaport kaydı nasıl yapılır,neler yapmalısınız gibi soruları cevapyalacağız…
Yurt dışından getirilen cihazlar nasıl kullanıma açılabilir..
Yurt dışından gelen cihazlar için pasaport kaydı yapılmalıdır.Eğer kayıt yapılmaz ise kısa süre sonra kapanacaktır.Bu süre ise 60 güne kadar uzayabilir.
Yurt dışından getirilen cihazlar için pasaport kaydı nasıl yapılır
Yurt dışından getirilen cihazlar için pasaport kaydı yapmak için ilk olarak pasaport sahibi 60 gün içerisinde giriş -çıkış yapması gerekiyor yani yurtdışına çıkış yapması gerekmektedir.Daha sonra ise E-Devlet için PTT şubelerinden 10 TL karşılığında E-Devlet şifresi almalıdır.E-Devlet şifresini aldıktan sonra ise https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ bu adresten giriş yapmalı ve kayıt işlemlerine başlamalıdır….
Tabi giriş işlemine başlamadan önce ise Devletin belirlediği kayıt ücretini yani harç ücretini maliyeye yatırmalıdır.Size maliyeden bir adet makbuz verilecektir ve bu makbuzu kaybetmemelisiniz.
Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?
Eğer cihanızın imei numarasını bilmiyorsanız ve cihaza ait bir kutu yoksa IMEI numarası cihazın *#06# tuşlarına basılarak imei numarasını öğrenebilirsiniz.
Yurt dışından gelen cihazın kayıt süresi ne kadar?
Yurt dışından gelen cihazın kayıt süresi 60 gündür..Yani siz giriş-çıkış yapmış olan pasaport’u 60 gün içerisinde kayıt yapmassanız hakkınızı kaybedeceksiniz….
Pasaport kaydı ile ilgili tüm sorularını yukarıda buluna soru cevap bölümüne giriş yaparak sorabilirsiniz…
Yurt dışından gelen cihazı nerede kayıt yaptırabilirim?
Daha önceden bu kayıt işlemlerini Gsm operatörlerine ait bayiler yapıyordu.Yurt dışından gelen cihazları artık E-Devlet üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz ve kendiniz yapmalısınız…
E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) aşağıda belirtilen işletmeci abone kayıt merkezlerine başvurur.
AVEA
TURKCEL
VODAFONE
18 Yaşından Küçükler için Cihaz Kaydı yapılabilir mi?
Evet 18 Yaşından Küçükler için Cihaz Kaydı yapılabilir.Kayıt yaptırma işlemi için ise ilk olarak 18 yaşından küçük olan pasaport sahibi maliyeye gidip kendi üzerine harç ücreti yatırmalıdır.Daha sonra ise başvuru dilekçesini yasal velisi (annesi, babası vb.) tarafından doldurularak imzalanması ve yasal velinin kimlik fotokopisinin de istenen diğer belgeler ile birlikte başvuru sırasında abone kayıt merkezine verilmesi gerekmektedir.
18 yaşından küçükler için PTT tarafından e-devlet şifresi verilmemesi nedeniyle 18 yaşından küçükler için yurtdışı telefon kayıt E-Devlet üzerinden kayıt işlemi yapılamamaktadır.
Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekmektedir?
Kişinin e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması (131.50 TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.