Ford Arıza Lambaları ve Anlamları

0
2112

Ford Arıza Lambaları ve Anlamları
-Günlük yaşantımızda kullandığımız araçların içerisinde en fazla kullandığımız arabalarda bulunan ikaz lambalarının ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Belli başlı işaretlerde anlamlarını biliyoruz peki bilemediğimiz ve ya ilk defa gördüğümüz işaretler ne kadar önemli. Bu konular hakkında size biraz bilgi vermeye çalışacağız.
-Emniyet kemeri lambası araç çalışmaya başladığında ve hareket haline geçtiğinde kemer takılmadığı durumlarda sürekli olarak ikaz lambası yanar ve sinyal sesi vererek kemeri takmanız için size uyarıda bulunur.
-ABS lambası araç çalışmasında devreye girdiği zamanlarda ikaz lambası olarak yanar ama araç hareket halinde ise yanıyorsa ABS’ de arıza olduğu durumlarda bilgilendirme için yanar. Bu durumda arabayı kullanırken aşırı hızlardan kaçınılmalı ve sert frenlerden kaçınılmalıdır.
-Denge denetimi uyarı lambası aracı çalıştırdığınızda ilk başta yanıp daha sonra söner. Ama lambanın sürekli olarak yanması ve ya yanmaması durumunda ise de arızanın olduğunu gösterir. Arıza durumunda ise de sistem otomatik olarak sistem devre dışında kalır.

-Hava yastığı lambasının devamlı olarak yanması ya da sürekli olarak yanıp sönmesi durumunda ise hava yastıkların da arıza olduğu durumlarda yanar. Bu durumlarda hava yastığı çalışmama ihtimaline karşılık dikkatli olunması gerekmektedir.
-Hidrolik direksiyon lambası uyarısında araç ilk çalıştığı zaman da yanar ve daha sonra söner. Ama araç seyir halinde yanması durumunda ise elektrik destekli direksiyon (EPS) sisteminde hata var ve aracınızı mutlaka kontrol ettirmeniz gerekmektedir.
-Motor arıza uyarı lambası bütün araçlarda aynı anlama gelmektedir. Çalışırken yanması durumunda motorda arıza vardır ve motorunuzun gücü düşebilir. Seyir halinde yanması durumunda ise hızınızı azaltmanız gerekmektedir. Ani yavaşlamalar ve hızlanmalardan kaçınmalısınız.

-Yağ basıncı uyarısı lambası seyir halindeyken yanıyorsa yolculuğa devam etmemelisiniz. Aracı servise mutlaka götürmelisiniz.
-Yağdaki yakıt uyarı lambası yanmasında motorda bulunan yağ miktarının kontrol edilmeli ve gerekirse motora yağ eklemesi yapılmalıdır.
-Motor soğutma sıvısı kontrolü lambası yanması durumunda suyun fazla ısınması durumunda yanar ve hararet yapan araç ile yola devam etmemelisiniz.
-Kullandığımız arabalarda yanan ikaz lambalarına dikkat etmeliyiz ve kesinlikle büyük sorunlar yaşamamak için mutlaka düzenli periyotlarda bakımlarını yaptırmamız gerekmektedir.

Önceki İçerikVodafone Yeni Özgür Genç Paketi
Sonraki İçerikGeneral Mobile Discovery Klavye Çalışmıyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz