Fiat Egea 1.6 E-Torq 110 HP Otomatik Urban Özellikleri

0
4930

Fiat Egea 1.6 E-Torq 110 HP Otomatik Urban Özellikleri
Fiat’ın 2016 model Egea 1.6 E-Torq Urban otomobilinin satış fiyatı 66.400,00TL’dir.
Gelelim aracın en genel özelliklerine. Benzli bir otomobil olan Fiat Egea Otomatik Urban, adından da anlaşıldığı gibi otomatik vites sistemine sahip. Şehir içi yakıt tüketimi 100Km’de 8.5Lt olarak belirlenmiş. Ancak, durkalklar ile yakıt tüketim artabilir. 192km/saat azami hıza sahip, dört kapılı bu model, önden çekişli ve 110kp beygir gücüne sahip.

Aracın temel özelliklerine gelecek olursak, 2016 çıkışlı otomobil, binek türü ve C segmentinde. Gövdesi sedan, donanım paketinin sınfıı ise Urban. Araç için yıllık ödenecek motorlu taşıt vergisi 997TL.

Motor ve performans özelliklerinden söz edecek olursak, araç içerisinde 4 adet silindir bulunuyor ve bu silindirler ile 152nm’lik tork sağlanıyor. Yakıtı çok noktadan ejneksiyon yöntemi ile püskürtme özelliğine sahip olan otomobil, yakıt yakma kaynağı olarak atmosferi kullanıyor. Torku ile yaptığı azami devir sayısı 5500d/d. 100Km hıza ise sadece 11.2saniyede ulaşabiliyor. Şehir içi 100Km’de 8.5litre yaktığını söylemiştik, şehirler arası bu sayı 5 litreye kadar düşebiliyor Karma olarak 6.3litre, bu oran ile km’de 146gr karbondioksit salınımı gerçekleştiriyor.

Araçta çekiş kontrol sistemi mevcut ve şansımanı standart otomatik. 6 ileri vites mevcut. Aracın arazi kabiliyeti ise ne yazık ki yok.

Donanımına ait özelliklerden söz edecek olursak. 520litre bagaj hacmine sahip olan otomobilin boş haldeki ağırlığı 1205Kg, dönüşte sağladığı çağ 10.90mt ve uzunluğu 4532 milimetre. Genişlik ve yükseklik değerleri ise sırasıyla 1792 ve 1497 mm’de Aracın alaşımlı jantları 16inç çapında.

Aracın var yoklarına geçtiğimizde, araçta navigasyon sistemi mevcut değil ancak bluetooth telefon var. Araçta multimedya ekran ve radyo bulunmakta. Ekranı 5inç ve dokunmatik özellikte. USB girişi mevcut. 220 watt ses çıkışı bulunmakta. Aracın, ön, arka, yan dikiz aynaları elektrikli. İç dikiz aynası ise standart model. Viral aydınlatmalı sis farları bulunmakta, far tipleri halojen, elektro hidrolik direksiyonu mevcut ve direksiyon simidi deriden. Hız sabitleme mevcut ve yokuş kalkış desteği bulunmakta. Park sensörü var ancak far sensörü yok. Lastik basınç sensörü de bulunuyor.

Önceki İçerikGoogle Görseller Neden Açılmıyor
Sonraki İçerikTtnet Tivibu Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz