Öncelikle söyleyeyim ki oyunun en büyük özelliği Türkçe olması. Gerçi bu oyunlar bir çoğumuzun İngilizceyi sökmesine sebep olmuştur ama Benim Şehrim oyununun türkçe olması birçok oyuncu için oynaması daha kolay olacağını düşünüyorum.
Benim Şehrim’de oyunun isminden de anlaşılacağı gibi kendi şehrinizi kuruyorsunuz. Oyun ilk açıldığında bir adet Enerji Santraliniz, birkaç adet ise küçük eviniz bulunuyor. Termik santralinize ve evlerinize tıklayarak oyundaki ilk paranızı kazanıyorsunuz. Oyunda Para, “Jeton” olarak tabir ediliyor.
Oyunda ilk olarak küçük evlerinizi, işyerlerinizi ve yollarınızı kurabiliyorsunuz. Geçtiğiniz her Level’da yeni evler, işyerleri ve farklı hizmet ünitelerinin kilitleri açılıyor.
Sağ alt köşede ise menüler bulunuyor. Bu menüde en çok kullanacağınız kısım “Mağaza” bölümü olacak. Mağaza bölümünden evlerinizi, işyerlerinizi, yollarınızı ve bir şehirde aklınıza gelebilecek her türlü objelerin paralarını ödeyerek şehrinize yerleştirebiliyorsunuz. Fakat sadece para ödemek yerleştirmek için yetmiyor. Bu objelerin üzerinde bunları şehrinize dikebilmeniz için gereksinimler görünüyor. Örneğin şehrinizde bir “Lüks Cafe” açmak isterseniz bunun için 6 Halk, 2 Enerji ve 2 Ulaşım puanını gereksiniminizi “İhtiyaçlar” bölümünde göreceksiniz. “Bu ne demek oluyor?” diyenlere oyun panelinin üst kısmındaki “Stats” bölümüne bakmalarını öneriyoruz. Bu bölümde şehrinizin Enerji, Halk, Kirlilik, Suç ve Ulaşım durumunu görebiliyorsunuz. Örneğin bir Lüks Cafe açmak için halkınızdan 6 kişinin boşta olması, 2 enerji puan boşluğu ve 2 ulaşım puan boşluğu olması gerekiyor. İlk olarak halkınızı çoğaltmak istiyorsanız şehrinize yeni evler dikmelisiniz. Evlerin büyüklüğüne göre “Halk” çoğalıyor. “Etkiler” bölümünde ise açacağınız Lüks cafe’nin şehrinize yapacağı etki görülüyor. Açılan her ticari iş yerinde şehrinizdeki “Suç oranı” biraz daha artıyor ve hırsızlık olayları çoğalmaya başlıyor. Bunu da oyunun ileriki level’larında şehrinize “Karakol” yaparak çözebileceksiniz. Şehrinize yerleştireceğiniz her ev, işyeri ve diğer hizmet binaları şehrinizden enerji kullanıyor ve “Enerji Santrali” puanını düşürüyor. Bunu da şehrinize yeni Enerji Santralleri, Jeneratörler ve Enerji bataryaları kurarak çözebiliyorsunuz. Fakat bu sefer de şehrinizde “Kirlilik” oranı yükseliyor. Kirliliği ise şehrinize park, sera ve ağaçlandırma yaparak giderebiliyorsunuz.
Oyunda diktiğiniz her ev, işyeri ve hizmet ünitelerinden “Vergi” alıyorsunuz. Alacağınız vergi miktarı ise yine “Mağaza” bölümünde dikeceğiniz objenin üstüne geldiğinizde yazıyor. Örneğin bir Lüks Cafe’den her 6 saatte bir 150 jeton vergi kazanıyorsunuz. Lüks Cafe’nizin etrafında “Yeşil Işık” yandığında cafenin üzerine tıklayarak verginizi tahsil edebiliyorsunuz.
Oyunda Level’ları “Deneyim Puanınıza” göre atlıyorsunuz. Deneyim puanınız topladığınız vergilerde ve şehrinize yerleştirdiğiniz bazı objelerde artıyor. Deneyim puanınızı ise oyun panelinizin üst kısmında görebilirsiniz.
Şehrinizde artık alanınız size dar geldiğinde yine farmVille’de olduğu gibi “Mağaza” bölümünden “Eklentiler” sekmesine girerek şehir arazinizi jeton karşılığı büyütebiliyorsunuz.
ben bundaki hilelerin hepsini biliorum. 😀 🙂 ama hile isteyenlere de hilelerimi vermiorum. 😛 😀 🙂 bana göre bu oyun çok kolay 😀 🙂 çünkü hileleri bildiğim için bütün levelleri geçiorum 😀 🙂 😀 🙂 😛
hevesim kaçtı bu oyundan hile yokmu yhaaa 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁
ilk oynamayla bıraktım oyunu 🙁
aynen bende ilk oynayışta bıraktım
bence çok güzel oyun
😛 😛 😛
bana göre bu oyun süper.çünküfecebook tan bu oyununu okuldan gelinceeeeeeeeeee hep oynuyorum. :L:
evet ben ozan aynen bende :L:
:L: (K)ben çoookk güzel bi oyun ama onun oyun konsoluu daha güzelllllll 😀 🙂
nereden açılıyor yardım istiyorum :'(
öööf yok mu yaa :'( :Q 😉
😛 😀 NASIL BİR OYUN NASIL AÇILIYOR BİRİ SÖLESİN BU ARADA ADAŞIM HÜRREMİ ÇOK SEVİYORUM