Ehliyet Sınavına Askeri Kimlik Kartı İle Girilir mi?

0
2087

törnde+asker+geçisi
Soruyu Gönderenin Adı : mustafa / Mail Adresi:

Ziyaretçimiz Tarafından Sorulan Soru:ehliyet sınavına askeri, kimlik kartı ile girilir mi

Cevap :
a) İlgili Dönem için SINAVA GİRİŞ VE KİMLİK BELGESİ: Bu belge her aday için bilgisayarca doldurulacak ve üzerinde adayın bilgisayarca basılmış fotoğrafı bulunacaktır. Belgenin üzerinde sınava girilecek bina ve salon yazılı olacaktır. Sınavın her iki basamağında da, TUS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini yanında bulundurmayan bir aday ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava alınmayacaktır. (Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinin fotokopi veya faks metni olsa dahi kabul edilmez.)
b) FOTOĞRAFLI VE ONAYLI ÖZEL KİMLİK BELGESİ: Sınava girebilmek için ilgili TUS dönemi Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinden başka, kimliği açıkça gösteren fotoğraflı ve onaylı, özel bir kimlik belgesi de gerekmektedir.
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilebilir. Resmi bir kuruluştan alınmış olsa bile üzerinde soğuk damga bulunmayan kimlik belgeleri kabul edilmez. Kimlik belgesi üzerindeki fotoğrafınız eski yıllara ait ise bu kimlik belgesinin de geçerli olmayacağını göz önünde tutunuz. Daha önceki yıllarda sınavlara başvuran adaylara Merkezimizce verilmiş kimlik kartları özel kimlik belgesi olarak kullanılamaz.
c) BİR FOTOĞRAF: Sınavda salon görevlileri, Sınava Giriş ve Kimlik Belgenizdeki fotoğrafınızın sizi tanımada zorluk çıkardığı kanısına varabilirler. Bu durumda sınav görevlileri sizden, sizi kolaylıkla tanıtabilecek bir fotoğraf isteyebilirler. Bu amaçla, her adayın yanında kendini açık bir şekilde tanıtan Kayıt Kartına yapıştırılması gereken özellikleri taşıyan bir fotoğraf bulundurması gereklidir. Her aday bu fotoğrafın arkasına mutlaka T.C. Kimlik Numarasını, adını ve soyadını yazmalıdır.
Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile özel kimlik belgesini yanında bulundurmayan bir aday ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.
Aday başı açık ve kılık kıyafeti ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır. Başı örtülü adaylar sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacaktır.
Adayların sınav binasına cep telefonu ile girmeleri yasaktır.
Sınava girerken yukarıda sözü edilen belgelerin yanı sıra şu araç ve gereçlerin de bulundurulması gerekir:
en az iki adet koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşunkalem
yumuşak, leke bırakmayan kaliteli bir silgi ve kalemtraş

Önceki İçerikWindows Phone 8 İçin Vine Programı
Sonraki İçerikAndroid Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz