Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır?

0
4636

Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır
Şık bir tasarım ile evlerinizin gösterişli hale gelebileceğini biliyor muydunuz? Günümüzde üç boyutlu formları ile sıradan bir evi, taş yığma bir eve, betonarme bir yapıyı, ahşap, fantastik bir yapıya dönüştürmeniz mümkün. Bunları sadece doğru duvar kağıdı ile yapmanız mümkün.

Duvar Kağıdının Yapılışı

Öncelikle şunu belirtelim, duvar kağıdınızı seçmeden önce iyi düşünmenizi ve size en uygun kağıtları seçmenizi üstüne basa basa belirtiyoruz. Duvar kağıdı kaplamaları kolay bir işlem değil, bu yüzden en ideal kağıdı seçtiğinize emin olun.

İlk olarak duvar, tavan badana boyama ve tadilat işlemlerinin tümünü bitirin. Fazladan mutlaka duvar kağıdı alın. Kaplama işlemi sırasında çoğu defa ihtiyaçtan fazlası gerekmektedir.

Duvar kağıdının yapıştırıcısı seçilirken, duvar kağıdı türüne göre yapıştırıcı farklılık göstermektedir. Örneğin Vinil malzemeli bir duvar kağıdının yapıştırıcısı ayrı, nemli duvar kağıtlarının yapıştırıcısı ayrıdır. Bazı duvar kağıtları ise kendinden yapışkanlıdır.

Duvar kağıdı ile kaplama işlemine başlamadan önce aşağıdaki malzemeleri temin edin.

  • Bez
  • Şakül
  • Makas
  • Zımpara
  • Tüysüz rulo
  • Merdiven
  • Kova
  • Karıştırma çubuğu

Tam yapışma için, duvar kağıdının yapıştırılacağı zemin kuru olmalıdır. Bir duvar kağıdı mevcutsa ve bunun sökülmesi gerekiyorsa, öncelikli olarak bu duvar kağıdının ıslatılması önerilebilir. Yapıştırılacak duvar yüzeyinin çatlakları tümüyle kapatılmış olmalıdır. Alçı duvarlara astar kullanın ki nem emilsin. Küflü zeminlerde öncelikli olarak küf temizlenmeli aksi takdirde düzgün bir yapışma olmaz.

Kesilme işlemi uygulanacak bölge göre farklılık gösterir. Örneğin bir köşebent üzerine yapıştırılacaksa, buna uygun bir enden kesebilirsiniz. Üçgen bir kısma uygulanacaksa, boyutu yetmiyorsa, iki-üç duvar kağıdının birleştirilip, uygun boyutlarda kesilmesi yapılabilir. Kesme işleminden sonra yapıştırıcı ile dikine olarak kağıtlar yapıştırılır. Kağıtlar, birbirine paralel şekilde yanlarında boşluk kalmayacak şekilde uygulanmalıdır. Hava kabarcıkları olmaması için, zeminin öncesinde temizlenmeli, nemi alınmalıdır. Yapıştırılan duvar kağıdı üzerinden tüysüz sert bir rulo ile geçmek önemlidir. Geçme işlemi hava kabarcığı kalmayana kadar devam etmelidir.

Kesmeden, yapıştırıcı hazırlanıp, duvara yapıştırılmasına kadar tüm işlemler çok incedir. Bu yüzden siz bu işe kalkışmayıp, profesyonel destek almanızı öneriyoruz.

Önceki İçerikMısır Piramitlerinin Sırrı Nedir?
Sonraki İçerikYön Bulma Yöntemleri Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz