CPU-Z Kullanımı

0
3252

cpuz-indir-download
CPU-Z programı ile bilgisayarınıza ait sistem özelliklerini donanımsal tüm ayrıntılarına kadar gösteren ücretsiz bir uygulamadır.Uygulama ile donanım özelliklerine anakart,işlemci,ram,ekran kartı gibi parçalarına ait tüm ayrıntılı özelliklerini size sunarak sistem müdahale etmenizde bilgi almanız sağlar.

CPU-Z Nasıl Kullanılır
İlk olarak programı buradan indiriniz.Daha sonra ise program kurulumunu yapınız.Program kurulumu diğer programlar gibi kurulum basit ve sadedir.Daha sonra ise karşınıza program arayüzü geleceketir.

CPU-Z’nun desteklediği işlemciler
Intel İşlemci modelleri: Intel Pentium, Pentium MMX, Pentium Pro, Pentium II, Pentium 3, Pentium 3-M, Pentium 4, Pentium 4-M, Pentium M, Pentium D, Pentium XE, Pentium Dual Core, Core Solo, Core Duo, Core 2 Duo, Core 2 Quad, Core 2 Extreme, Celeron P2, Celeron P3, Celeron P4, Celeron PM, Celeron CL, Xeon P2, Xeon P3, Xeon P4, Xeon C2D, Xeon C2Q, Itanium, Itanium 2
AMD İşlemci modelleri: Am5x86, K5, Geode LX, K6, K6-2, K6-3, K6-2+, K6-3+, Athlon 4, Athlon XP, Athlon MP Duron, Sempron K7, Sempron K8, Athlon 64, Athlon 64 X2, Turion, Opteron, Athlon FX, Phenom, 64-LE 1600, 64-LE 1620

Arayüzde ilk bölümde karşınıza CPU olarak görülmektedir.Yani bu bölüme giriş yaparsanız işlemci özelliklerine ulaşabilirsiniz.Burada sırasıyla işlemci marka,model,soket,önbellek vb birçok sistem özelliğine ulaşabilirsiniz.

cpuz-işlemci-özellikleri

Birkaç sıra ileride ise ram bilgileri görülmektedir.Burda hangi marka ve model bir ram kullandığınızı ve hangi frekanslarda çalıştığına ait bilgileri görülür.Bilgisyarınızda ramlarin kaç kanal olduğunuda görebilirsiniz.

cpuz-ram-bilgileri

Diğer bir ekran ise ekran kartı bilgileridir.Burada hangi marka bir ekran kartı olduğunu,kaç bitlik olduğunu ve kaç GB olduğunu görebilirsiniz.
cpuz-ekran-karti

Diğer bir seçenek ise anakart bölümüdür.Mainboard olarak yazmaktadır.Buradan ise anakartınıza ait bilgileri görebilirsiniz.Bizim kullandığımız bilgisayar samsung marka bir bilgisayar olduğu için kullandığı chipset intel ve model ise R620 serisi olarak görülmektedir.
cpuz-anakart-bilgileri

Önceki İçerikAvea Woops Tarifesine Nasıl Geçilir
Sonraki İçerikAndroid Konusma ve Ses kayıt Uygulamaları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz