Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemi nasıl olur?

15
6218

YENİ KAYIT” nedir?
Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt yaptırma işlemine YENİ KAYIT denir.

Açık Öğretim Lisesine YENİ KAYIT Nasıl Yapılır?
Aşağıdaki şartları taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt işlemleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için gerekli olan evrakları tamamlayanlar ilan edilen yeni kayıt tarihleri arsında bölgelerinde bulunan en yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilirler.
Yeni kayıt tarihleri her eğitim öğretim yılı başlamadan Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır. Açık Öğretim Lisesi iş takvimi www.aol.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanır.

Açık Öğretim Lisesine Kimler Kayıt Yaptırabilir?
a) Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
b) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.
c) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise programından ayrılanlar.
d) Astsubay hazırlama okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.
e) Farklı tür program uygulayan orta öğretim kurumlarından gelen öğrencilerden; hazırlık sınıfları ile 9 uncu sınıflardan ayrılanlar ve 10. sınıfa geçip hiç not almamış olanlar.
f) Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu silik olanlar veya Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar
g) Meslekî Açık Öğretim Lisesinden 1. veya 2. dönem öğrencisi olarak tasdikname alanlar, (3. dönem notu olanlar alınmaz, 3. ve 4. dönem öğrencisi olup da 3. ve 4. dönemden notu olmayanlar alınır.)
h) Meslek liselerine kayıt yaptırmış; ancak hüküm giymiş olanlar,
i) Meslek liselerine kayıt yaptırmış ancak yüz yüze eğitim yapamayacağını tam teşekküllü devlet hastanesinden “yüz yüze eğitime devam edemez” ibareli kurul raporu ile belgelendirenler.
j) Meslek liselerinden tasdikname almış ancak yurtdışında ikamet ettiğini belgelendirenler.
k) Yurt dışında öğrenim görmüş olanların öğrenim düzeylerini gösteren denklik belgeleri, yukarıdaki şartlardan birisini taşıyanlar, (Denklik belgesi ile Açık Öğretim lisesine kayıt için başvuran öğrencilerin denklik belgesinde belirtilen düzeylere göre, ilköğretim okulu mezunu veya lise ara sınıf öğrencisi olarak kaydı yapılır. Lise ara sınıf seviyesindeki öğrencilerin denklik belgesinde; toplam dönemi, toplam kredisi ve alanlara göre kredisi ile döneminin belirtilmiş olması gerekmektedir.)

Önceki İçerikAçık Öğretim Lisesinden Tasdikname Belgesini almak
Sonraki İçerikAçık Öğretim Lisesinde transkript örneği nasıl alınır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

15 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz