Avukat Olmak İçin Hangi Okulu Okumalıyım?

0
430

Avukat Olmak İçin Hangi Okulu Okumalıyım?
Türkiye’nin en gözde mesleklerinden biri olan avukatlık için hangi yollardan geçilmeli ve nasıl olunabileceği hakkında bir yazı düzenlemeye çalıştık. Öncesinde bu mesleği biraz tanıyalım. Avukatlık mesleğinde, kişi ya da kişilerin yargı önünde haklarının savunmasına yardımcı olmaktır. Avukatlık yapacak kişi iyi bir hukuk eğitimi görmüş olmalıdır. Avukatlar yargı dışında da insanlara yasaları öğretmeyi ve onlara yol göstermeyi sağlayan kişilerdir.

Dünya da her ne kadar adaleti savunuyor olsak ta bu her zaman her yerde mümkün olmamaktadır. Bazı insanlar hep suçlu bazıları suçsuz yere suçlu muamelesi görmektedir. Bu durum tam tersi de olabilmektedir. Yani aslında avukatların normal meslek dışında eğriyi ve doğruyu da iyi tartmaları gerekmektedir. Adaletin ışığında bu mesleği yapabilen iyi avukatlara her zaman ihtiyaç duyulacaktır. Olmazsa olmaz değil ama yine de bitmeyecek mesleklerden bir tanesidir.

Avukat olmak için lise yıllarında eşit ağırlığı tercih etmek doğru olacaktır. Çünkü alımlar bu alan üzerinden gerçekleşmektedir. Yapmanız gereken liseyi bitirdikten sonra sınavlara hazırlanmaktır. YGS ve LYS den iyi bit puan çıkartmalı, daha sonrasında da istediğiniz bir üniversitede hukuk fakültesini kazanmış olmalısınız. Fakültenin öğrenim süresi 4 yıldır. Bu süre zarfında her 6 ayda bir de staj yapmanız gerekecektir. Bu staj alanları avukatlık büroları ve ya hukuk büroları olabilir. Yani lisede ne okuduğunuzum bir önemi yok. Buradan sonra da ister özel bir hukuk bürosunda isterseniz de büroya bağlı olarak görev alabilir. Bunun yanında avukatlar KPSS’ye girerek te devlet kadrosuna atanma şansı yakalayabilirler.

Avukat olmak isteyen kişilerin sahip olması gereken bazı özellikler,

  • Normalden daha yüksek bir akademik ve sözel yeteneğe sahip olmaları
  • İlkeler ya da olaylar arasında derin bağlantı kurabilmeleri, araştırma yapabilmeleri ve buna karşı meraklı olabilmeleri
  • Sorumluluk duygularının yerinde olmasına
  • Karşısındaki insanı rahat anlayabilmeli ve kendisini de bir o kadar rahat ifade edebilmelidir
  • Takılmadan gayet açık bir konuşma becerisine sahip olması
  • Devamlı gündemi takip edebilmeli ve yeni çıkan yasaları araştırıp üzerinde yorum yapabilme yetisine sahip olmalıdır.
Önceki İçerikSEO Analiz Araçları ile Sitenizi Yükseltin
Sonraki İçerikBedri Rahmi Eyüboğlu Kimdir, Hayatı ve Eserleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz