Solid State Disk Nedir? 



0
1754

SSD, geleneksel olarak kullanılan diğer sürücülerden çok farklı tasarlanmış NAND flash tabana sahip depolama birimidir. Bu teknolojiyi geliştiren samsung, verileri depolama alanında yeni bir dönem başlatmıştır. Bu dönem ile yeni depolama çözümünün yüksek performansı dikkati çekiyor. SSD’in güç kullanımı oldukça düşük, dayanıklılığı fazla ve ağrılığının da çok hafif olması ile üstün performans sağlıyor. Bu performansı da artırmanız mümkün. Yükleme, okuma ve yazmanın yüksek performansla yürütülmesi ile SSD’nin diğer disklerin kullanımını azalttığını söyleyebiliriz. Çünkü SSD diğer disklere göre yüzde elli daha fazla hızlıdır. Bu da tercih edilirliğini artırıyor. Taşınabilen bilgisayarlar için de sorunsuz olarak kullanılabilir. SSD, diğer disklerin şekli ile tasarlanmıştır ve ara yüzü de ATA5 özelliklerine tam uyumla çalışmaktadır. SDD içinde güç gereksinimi çok değildir, parçaları sabit hareketsizdir, işlem yaparken gücü dengeler ve pil kullanma süresi yüzde on olarak artırılmıştır. Performasının hızlı olması açılış ve arama süresinin çok hızlı olmasından kaynaklanıyor. Devirler arası gecikmeler yoktur ve veri aktarma hızı oldukça artırılmıştır. SDD ile iki kat hızlı işlem ile biriminizi güçlendirebilirsiniz. Yüksek darbelere ve sarsılmalara karşı kendini koruyabilen özelliği ile SDD, yüksek sıcaklıkta da kendini çalıştırabiliyor.

Nasıl Çalışır?


Geleneksel olarak kullanılan hard diskler, normal şekilde bulunan plakalar üzerinde tutulur. Bu plakalar ile diskin iç kısmında bulunan motorlar döndürülür. Daha sonra okuma ve yazma bölümü tarafından okunurlar. Fakat SSD’ler NAND flash bünyesinde saklanırlar. SSD’nin içinde bulunan bellek yongaları tıpkı bizim bilgisayarlarımızda çalışan RAM’ler gibi hızlı ve verimli işlem yapar. SSD’yi masaüstü ve dizüstü bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. HDD-SSD adaptör ile bilgisayarınız için ikinci bir hard diski bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. CD-ROM girişinden bağlayacağınız ikinci disk ile daha hızlı işlem ve verim ile bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Güvenliği üst derecede ve hızı da yüksek performans seviyesinde olan SSD, geleneksel sürücüleri çoktan geride bıraktı bile. SSD diski almadan önce, bilindik markaları tercih etmenizi öneririz ve flash bellek tipine de dikkat etmelisiniz MLC mi veya SLC mi olduğunu bilmeniz gerekli. Aldığınız ve kullandığınız diskin okuma-yazma süreleri gibi özelliklerini de yakından inceleyin. Böylece olası bir sorunla erken başa çıkabilirsiniz. 


Önceki İçerikGüneş Paneli Nedir?
Sonraki İçerikHibrit Motor Teknolojisi Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz